Verslag van de 12e Algemene Ledenvergadering van de
Vereniging van Eigenaren “Vuurvlinderhof “ te Schiedam
Deze vergadering is gehouden in “De Rank” te Schiedam op 14 maart 2006
Het aantal rechtsgeldige stemmen d.w.z. aanwezigen en machtigingen bedroeg 38 stuks, hetgeen volgens het modelreglement voldoende is om rechtsgeldige besluiten te kunnen nemen.
1. Opening.
De voorzitter Marco Konter heet een ieder van harte welkom en opent de vergadering. Hij memoreerde nog even het afgelopen verenigingsjaar met als dieptepunt het overlijden van de heer Goedhart.
2. Binnengekomen stukken en mededelingen.
Er zijn geen binnengekomen stukken.
De voorzitter verzoekt een ieder die wat zeggen wil, zijn of haar naam met huisnummer toe te voegen.
3. Resultaten grote enquête 2006.
Met behulp van een overheadprojector gaf de voorzitter een presentatie van de resultaten van de grote enquête 2006. Er hebben 37 bewoners gereageerd, hetgeen een reactie van 54% is, wat het bestuur als een zeer behoorlijke respons beschouwt en hij dankt dan ook de deelnemers hartelijk voor hun medewerking. De uitslag van deze enquête ( hoofdpunten) wordt tegelijk met deze notulen aan de leden overhandigd. Niet onvermeld mag blijven, dat het bestuur een hoge waardering heeft gekregen van de leden, niet alleen het bestuur als totaal maar ook de bestuursleden die de financiële en de technische zaken behandelen werden heel erg goed gewaardeerd. Na afloop zegde de voorzitter toe, dat het bestuur de uitslag van de enquête zou bestuderen en waar mogelijk de kritische punten zou proberen te verbeteren. Aan mensen die hierom hebben verzocht volgt nog een individuele terugkoppeling.
4. Beleid handhaving huishoudelijk reglement ( m.n. overlast door huisdieren)
Dit is het vervolg van hetgeen besproken is op de vorige ALV.
De voorzitter ging wat dieper in op het onderwerp en met name ging zijn betoog over de bewijslast en dat het huishoudelijke reglement het bestuur een mogelijkheid biedt om een boete op te leggen aan een bewoner, die zich niet aan de bepalingen in het huishoudelijk reglement( artikel 29 ) houdt met betrekking tot het overlast geven door zijn of haar huisdier(en) .
De bewoonster van nr. XX zei, dat zij contact heeft gehad over dit probleem met de Vereniging Eigen Huis en dat die gezegd hadden mocht het boetebeding opgenomen worden in het huishoudelijk reglement, dat zij haar dan kunnen ondersteunen als zij met het probleem geconfronteerd zou worden. Op de vraag van de voorzitter wat dat dan in zou houden moest ze het antwoord schuldig blijven.
De bewoner van nr. XX vroeg zich af of er nu werkelijk zoveel overlast van huisdieren is.
De bewoner van nr. XX stelde de vraag van, hoe ga je dat dan incasseren.
De bewoner van nr. XX zei dat hij wel hinder had van katten en vooral kattenpoep als zeer hinderlijk ervaart.
De bewoner van nr. XX vroeg om een kopie van het huishoudelijk reglement.
De bewoner van nr. XX gaf aan, dat men zonder problemen ook katten binnen kan houden.
De voorzitter brengt uiteindelijk het voorstel om een boete op te leggen aan bewoner(s) wiens huisdier(en )overlast veroorzaken, in stemming.
De uitslag was 16 voor en 17 stemmen tegen, zodat het voorstel verworpen werd.
De bewoner van nr. XX merkte op: als je een machtiging hebt kun je zelf bepalen wat en hoe je stemt.
De voorzitter antwoordde, dat hij altijd aan de mensen vraagt die een machtiging afgeven hoe men wil dat er gestemd wordt, vandaar dat hij stemmen voor en stemmen tegen afgeeft.
Voor de bewoner van nr. XX was dat een voldoende antwoord op zijn vraag.
5.Verslag jaarrekening 2005.
De administrateur Eddy van Ee gaf een korte uitleg over het gevoerde financiële beleid van afgelopen jaar. De leden hadden inmiddels alle financiële gegevens ontvangen van afgelopen jaar en de begroting voor 2006.
(abusievelijk was 2005 vermeld waarvoor excuses)
Het zag er allemaal prima uit en de enige bijzondere uitgave van afgelopen jaar was de riolering. Het bestuur adviseerde dan ook de bijdrage van de leden te handhaven op 90 Euro per maand. Vanuit de ledenvergadering kwamen geen vragen, zodat dit agendapunt heel snel afgesloten kon worden.
6. Verslag kascontrolecommissie.
Uit het verslag van de kascontrolecommissie bleek, dat de administratie er prima uitzag, de commissie alle bescheiden kreeg waarom zij vroeg en op al haar vragen een adequaat antwoord kreeg.
Daarop verleende de vergadering, de admistrateur met algemene stemmen decharge, onder dankzegging voor zijn diensten.
7. Pauze.
8. Technische zaken.
Kunstof kozijnen.
Over dit agandapunt hadden de bewoners uitgebreid schriftelijke voorinformatie gekregen. Het bestuurslid technische zaken Ed Verbrugge schetste de gang van zaken rond de offerte voor kunststoframen . Diverse firma's namen niet eens de moeite om een offerte te maken en van de Fa Mulder hebben wij een richtprijs onvangen van 20.000 tot 24.000 Euro per woning Een bewoner stelde een vraag inzake een eventuele financiëring maar daar kon Ed Verbrugge geen antwoord op geven alleen zegde hij toe eventueel met bij Vereniging eigen Huis informatie op te vragen. . Daarnaast legde hij uit dat het probleem met vurenhouten kozijnen vooral ligt in z.g. vingerverbindingen, dat is het zwakke punt.
De bewoner van nr.XX stelde dat de gemeente vurenhout wilde, kunnen wij ons niet tot de gemeente wenden met de problemen. Ed Verbrugge zei, dat kunnen wij niet want wij hebben deze huizen zo gekocht en wij zullen de gemeente zelfs toestemming moeten vragen als wij het vurenhout willen vervangen door kunststof.
Dakreparaties.
Daarna kwamen de offertes aan de orde van Schroevers en Mulcoflex.(dakgedeelten) Het verschil tussen de twee offertes werd nog even toegelicht door Ed Verbrugge. Het verzoek van het bestuur van de ALV was om hen toestemming te geven voor het laten vervangen van de oude kit in de dilatatievoegen van de betonnen dakelementen en het repareren van voegen in de liftgebouwen.
De bewoner van nr. XX vroeg waarom niet de gehele dilatatievoeg in de dakrand gedaan zou worden.
Ed Verbrugge antwoordde dat men eenvoudig weg daar niet bij kon en omdat het hoofdprobleem van de lekkages op het dak te vinden is, het niet nodig is om een stellingen o.i.d. te gaan huren.
De bewoonster van nr. XX kwam op de proppen met een voor het huidige bestuur onbekende kwestie.
Zij had namelijk ook lekkage gehad en bij haar moest het nodige houtwerk vervangen worden. Ondanks de toezegging van het toenmalige bestuur, bleek deze zich daar niet aan te houden en kreeg zij de kosten niet vergoed omdat de lekkage het gevolg zou zijn van een constructiefout! Daar zij inmiddels begreep, dat het huidige bestuur dergelijke zaken wel vergoed vroeg zij het bestuur daar nog eens naar te kijken.
Afgesproken werd, dat zij de betreffende stukken bij de voorzitter af zou geven zodat het bestuur deze in de volgende bestuursvergadering zou kunnen bekijken.. Het bestuur gaf aan in zee te willen gaan met de firma Vulcoflex en vroeg de ALV toestemming om daarvoor de ruim 10.000 Euro te mogen reserveren en bracht dat in stemming.
Met algemene stemmen kreeg het bestuur toestemming van de ALV om het dak opnieuw te laten voegen overeenkomstig de twee offertes van Vulconflex waarvan iedere bewoners inmiddels een kopie gekregen had.
Signalering houtwerkreparatie door schildersbedrijf van Vonderen.
Ed Verbrugge memoreerde nog even, dat wij zelf voor een timmerman zorgen om de problemen met het houtwerk op te lossen, omdat van Vonderen daar niet naar behoren voor gezorgd heeft. Ook vertelde hij, dat kozijnen vervangen voor het meer duurzame Meranti wat in prijs bijna overeenkwam met de prijs die wij aan van Vonderen moesten betalen voor vurenhout.
De bewoner van nr. XX klaagde erover, dat van Vonderen zaken gekit had maar dat die nu alweer verrot zouden zijn.
9. Begroting 2006.
De begroting 2006 kwam nu aan de orde.
Op de vraag van de voorzitter of er nog vragen of opmerkingen waren, kwam geen reactie uit de zaal.
De voorzitter bracht de begroting in stemming en met algemene stemmen werd de begroting 2006 goedgekeurd.
10. Herverkiezing.
De voorzitter gaf aan dat het bij ons bestuur gebruikelijk is dat het langszittende bestuurslid haar of zijn zetel ter beschikking stelt, om zo de drempel te verlagen voor andere bewoners als zij in het bestuur plaats zouden willen nemen. Dit jaar stelt Ineke v.d. Berg haar plaats beschikbaar maar is wel bereid aan te blijven indien er geen andere kandidaten zijn. . Op de vraag of er nog kandidaten zijn voor de zetel van Inke is geen enkele reactie gekomen, zodat zij automatisch weer herkozen is.
11. Rondvraag.
De voorzitter verzocht een ieder, die wat wilde zeggen tijden de rondvraag dat vooraf aan te geven, zodat hij dat systematisch af kon werken.
De bewoner van nr. XX vroeg in de vergadering aan zijn bovenburen om geen broden meer naar beneden te gooien.
Hij heeft erg veel last van meeuwen die alles ondersch.......
De bewoonster van nr. XX bracht ter sprake dat ons complex 10 jaar bestaat, is dit wat om te vieren met een barbecue of iets dergelijks. De voorzitter reageerde met een goed idee en zou iemand benaderen die in de (voormalige) evenementencommissie zat.
De bewoner van nr. XX kwam met dezelfde klacht als zijn buurman over het naar beneden gooien van brood. Hij beklaagde zich tevens erover dat hij pas bijna omver gereden werd door een pizzakoerier en door een brommer van hangjongeren . Daarnaast had hij gezien, dat er hangjongeren op de brandtrap zaten en vroeg zich af of er er mensen zijn die de brandtrap gebruiken en de deur niet goed sluiten. De vissers die in de hoek waar hij woont regelmatig zitten te vissen laten veel rotzooi achter en hij vroeg zich af of het bestuur de gemeente om een prullenbak zou kunnen vragen. Ook zou hij graag zien dat er speciale hekken kwamen zodat men af moet stappen om in de Vuurvlinderhof te komen.
De bewoner van nr.XX interumpeerde door te zeggen, dat je de Vuurvlinderhof bij de liften niet af kunt sluiten in verband met brandweer en ambulance.
De bewoner van nr. XX had ook nog een klacht over de galerijverlichting, hij beweerde dat die verlichting vaak overdag brandt, volgens het bestuur wordt dat door een daglichtschakelaar geregeld en de technische mensen zullen kijken of deze kritischer afgesteld kan worden.
De bewoner van nr. XX zei, dat de vragen die hij wilde stellen al gesteld waren. Hij vroeg wel aan het bestuur te informeren of de gemeente ervoor wil zorgen of de z.g. junkbus voor hangjongeren een andere plaats toegewezen krijgt. Dat het water bij hem zeer ondiep is en of het bestuur wil vragen wanneer de zaak uitgediept gaat worden. Ook zei hij dat het gras van de waterkant niet of nauwelijks door de gemeente gemaaid wordt.
De bewoner van nr. XX kwam daar tussendoor en zei: ik heb daarover gebeld en te horen gekregen, dat de bewoners alleen zelf de kanten bij mogen houden als de gemeente daarvoor toestemming geeft.
De bewoner van nr. XX kwam met een klacht, dat de intercom slecht werkt en toen bleek, dat nr. XX, nr. XX en nr. XX dezelfde klacht hebben.
De voorzitter beloofde namens het bestuur de klachten te onderzoeken en waar mogelijk actie te ondernemen. .
11. Sluiting.
De voorzitter dankt de aanwezigen voor hun komst, wenst hen een goede thuiskomst en sluit de vergadering.