Verslag van de 13e Algemene Ledenvergadering van de

Vereniging van Eigenaren “Vuurvlinderhof” te Schiedam

Deze vergadering is gehouden in “De Rank” te Schiedam op 27 maart 2007 .

Aanwezig zijn 30 eigenaren en het totale aantal stemmen inclusief de machtigingen is 35, hetgeen statutair voldoende is om de vergadering door te laten gaan.

1. Opening.

De voorzitter heet een ieder van harte welkom en opent de vergadering. Hij houdt een korte inleiding waarin hij zegt weinig bijzonderheden te kunnen melden alleen dat er afgelopen jaar 7 woningen in ons complex verkocht zijn.

2. Binnengekomen stukken en mededelingen.

Er zijn geen binnengekomen stukken. De voorzitter verzoekt een ieder die wat zeggen wil, zijn of haar naam met huisnummer toe te voegen.

3e. Terugkoppeling afhandeling actiepunten vorige ALV

De voorzitter haalt aan, dat het beantwoorden van de vragen die wij aan de gemeente gesteld hebben, wel heel lang duurt. Terugkoppeling heeft in de Vuurvlinder al plaatsgevonden, toch bij deze ook nog de belangrijkste:

  • De Reo/gemeente zou gaan inventariseren welke prullenbakken er nodig zijn.
  • Een hekje zou eventueel geplaatst kunnen worden bij de brug als er niemand bezwaar tegen heeft en op voorwaarde, dat het toegankelijk zou blijven voor rolstoelen, kinderwagens e.d.
  • Voor de z.g. jeugdbus is een vergunning afgegeven en daar valt niet aan te tornen.

Het plaatsen van een hekje wordt in stemming gebracht en de meerderheid blijkt voor de plaatsing te zijn.

De bewoner van nr. XX, heeft nog een opmerking over het uitdiepen van de singels, die volgens de heer Krijgsman van de gemeente 1 meter diep zouden moeten zijn, maar dat volgens hem bij lange na niet waren. Achteraf blijkt dat de heer Krijgsman in dienst is bij Irado en niet bij de gemeente. De voorzitter belooft contact op te nemen met de gemeente.

4. Verslag jaarrekening 2006.

Helaas is onze administrateur verhinderd, zodat de voorzitter de taak op zich neemt om waar nodig tekst en uitleg te geven over het financiële reilen en zeilen van onze vereniging. Allereerst maakt de bewoner van nr. XX een opmerking over de renteopbrengst van onze kapitaalrekening en zei dat de Argentarekening 3,45% rente geeft wat een groot verschil is met de Postbank. De voorzitter belooft dat op te nemen met onze administrateur. De voorzitter “loopt”door de exploitatierekening en geeft waar nodig toelichting over de diverse posten. De bewoonster van nr. XX vraagt hoe het zit met de post nog te vorderen bijdrage van 540,-- Euro. De voorzitter legt uit dat deze kwestie inmiddels opgelost is.

5. Verslag Kascontrolecommissie.

De voorzitter van de kascontrolecommissie vertelt de leden, dat zij op 12 maart jl. bij de administrateur langs geweest zijn. Zij hebben inzage gekregen in de administratie, die er prima uitzag en op al hun vragen werd een duidelijk antwoord gegeven. Naar aanleiding van dit verslag verleent de ALV decharge aan onze administrateur Eddy van Ee.

De voorzitter Marjolein Kooren geeft aan, dat zij verwacht volgend jaar niet meer in ons complex te wonen zodat er iemand anders het voorzitterschap op zich moet nemen. De heer van Dongen stelt zich beschikbaar zodat de kascontrolecommissie weer kompleet is.

6. Technische Zaken.

Zoals gebruikelijk hebben de bewoners voor de ALV een verslag gekregen van de technische bestuursleden en naar aanleiding van dat verslag kwamen er diverse vragen en opmerkingen.

Galerijen

De eerste vragen en opmerkingen betroffen het verslag over de toestand van de galerijen. Ed Verbrugge legt uit, dat op sommige plaatsen de beschermlaag bloot gekomen is en dat er toch wat aan gedaan moet gaan worden. Wij hebben inmiddels een prijsopgave gekregen van Mulcoflex van 10.000 Euro en de coating wordt gegarandeerd voor 10 jaar. De bewoner van nr. XX memoreert het verslag van 1997 waarin stond dat Paul Serry onderzoek gedaan had om het beton van de galerijen op te ruwen maar dat is toen wegens de kosten afgeblazen. De bewoonster van nr. XX vraagt of de balkons en de schuurtjes ook meegenomen worden. De meningen blijken verdeeld of deze balkons tot de algemene ruimten behoren of niet. De voorzitter geeft aan dit nu niet te willen behandelen, omdat nu met name de galerijen aan de orde zijn. De bewoonster van nr. XX klaagt over de slecht dicht gesmeerde hijsogen en vraagt om er een keer naar te kijken en zegt in verband met de coating van de galerijen, dat zij namens de bewoner van nr. XX spreekt, die er op tegen is in verband met de kosten.

Ed Verbrugge legt uit, dat wij gezamenlijk eigenaar zijn van het complex zodat wij ook allemaal aansprakelijk zijn voor het onderhoud, ongeacht in welk algemeen gedeelte dat plaats moet vinden. Ook zegt hij dat hij Mulcoflex opdracht zal geven alle hijsogen na te lopen. De bewoner van nr. XX zegt, en als ik er op tegen ben, waarop Ed Verbrugge antwoordt dat dan toch in ieder geval de beschermlaag vervangen moet worden. De bewoner van nr. XX vraagt of de coating ook bestand is tegen een hogedrukreiniger, wat door Ed Verbrugge nagevraagd zal worden. De bewoonster van nr. XX vraagt of de dilatatievoeg in de galerij boven haar tuin al gemaakt is, de reactie was, dat deze inmiddels in orde is. Besloten wordt om in 2007 offertes aan te vragen, en in de volgende ALV een besluit / voorstel in stemming te brengen.

Schilderwerk

Toen kwam de schilder ter sprake en het bestuur vertelt dat zij zo ontevreden waren over het schilderwerk, dat zij daardoor zelfs betalingen opgehouden hebben. Ed Verbrugge heeft een rondgang gemaakt met de Fa Rook en die zei, dat het best wat netter gedaan had kunnen worden. Ed Verbrugge heeft nog een opmerking over het schilderwerk, wij hebben een prijsopgave gevraagd van een andere schilder en die is 20.000 Euro duurder dan van Vonderen, zodat het overstappen naar een ander schilderbedrijf nog niet aan de orde is. De bewoner van nr. XX zei dat hij bij schoonmaken van de buitenboel geschrokken was van de scheuren die in het schilderwerk zitten. In het algemeen kan gesteld worden, dat er al veel langer klachten zijn over het schilderwerk maar dat maar één bewoonster, die klachten ook daadwerkelijk aan het bestuur gemeld heeft.

Ineke van de Berg benadrukt nogmaals dat iedereen gevraagd is klachten na het schilderwerk te melden, dit is eerder gevraagd maar de reacties waren gering. Achteraf blijken zaken, die direct na oplevering ook al zichtbaar zijn, niet goed te zijn behandeld, wat het lastiger maakt de schilder er op aan te spreken. De bewoner van nr. XX: de brancheorganisatie heeft vast wel iemand om het schilderwerk te komen beoordelen. De bewoonster van nr. XX: wij zijn toch lid van de Vereniging eigen huis. Ed Verbrugge bevestigt dit, maar in het contract staat dat wij bij geschillen de brancheorganisatie in moeten schakelen. Inmiddels is er ook een brief richting Van Vonderen gegaan en het bestuur zal zeer duidelijke maken dat zaken nu anders moeten.

De voorzitter licht toe dat wij hebben aangegeven dat er zaken niet in orde zijn en daardoor gevolgschade zou kunnen ontstaan, die bij in gebreke blijven van de schilder op dit bedrijf verhaald zullen worden. Ook bevestigd hij dat indien budgetneutraal overgestapt kan worden naar een schildersbedrijf waar het huidige bestuur meer vertrouwen in heeft, dit serieus overwogen zal worden.

Kunststof kozijnen

Ed Verbrugge wil graag de mening horen van de bewoners over het volgende. Op de boven etage hebben wij een verrotte pui aangetroffen en nu willen wij als bestuur graag toestemming van jullie om de reparatie eventueel uit te laten voeren in kunststof wat tegenwoordig bijna net zo veel kost dan hout. De bewoner van nr. XX maakt de opmerking dat zelf bij een geringe meerprijs kunststof toch goedkoper is omdat het langer meegaat. De bewoner van nr. XX: let op ook kunststof is niet onderhoudsvrij en op de lange duur kan het hang en sluitwerk afbreken als het niet goed wordt onderhouden.

De voorzitter dankt mensen voor deze reacties, die meegenomen worden in de beoordeling van kunststof of hout.

Ed Verbrugge: bij onze inspectie kwamen wij bij ramen die wij niet meer open konden krijgen als wij nu opdracht geven voor het vervangen van een draairaam wordt deze in hardhout uitgevoerd. De bewoner van nr. XX geeft aan: toen het complex opgeleverd werd vroor het dat het kraakte en toen werd de zaak gewoon overgeschilderd.

De voorzitter vraagt om stemming over: wij zullen altijd laten repareren als het kan maar moeten er delen vervangen worden dan zullen wij een afweging maken waarbij kunststof gekozen zal worden als de uitvoering / het aanzicht gelijkwaardig is en de aanschafprijs niet hoger ligt dan hout dat anders voor vervanging gebruikt zou worden. Dit voorstel wordt aangenomen.

Lifttorens

Ed Verbrugge legt uit wat er aan de hand is met de lifttorens en dat het ons 20.000 Euro zou gaan kosten als wij de ramen eruit laten halen en de paslatten laten vervangen, die nu verrot zijn. Een alternatieve oplossing gaat ongeveer 1.500 Euro kosten, dan wordt er aan de buitenkant een dilatatievoeg gelegd en aan de binnenkant een afdeklat die niet geheel afsluit.

Bij de stemming blijkt de meerderheid voor de goedkope oplossing te zijn. Dit zal worden uitgevoerd.

7. Begroting 2007

De begroting 2007 werd behandeld.

De voorzitter licht toe dat wij dit jaar een klein beetje omhoog gaan met de maandelijkse bijdrage van 90 naar 95 Euro. De administrateur heeft al in de begroting rekening gehouden met extra kosten in verband met reparaties aan het houtwerk. De begroting werd in stemming gebracht en met algemene stemmen aangenomen.

8 Herkiezing/herverkiezing bestuurslid ( Ineke)

Het bestuur heeft de intentie om regelmatig de zetels in het bestuur te laten rouleren.

Dit jaar heeft Ineke v.d. Berg ( bestuurslid algemene zaken) haar zetel beschikbaar gesteld. Naar aanleiding van de vraag om kandidaatstelling in de Vuurvlinder is geen aanmelding ontvangen. Ook op de vraag van de voorzitter in deze vergadering stelt niemand zich kandidaat, Ineke is bereid zitting in het bestuur te blijven nemen. De vergadering gaat hiermee akkoord.

9. Rondvraag.

Bij de rondvraag kwamen de volgende zaken aan de orde:

  • De bewoonster van nr. XX heeft op de vorige vergadering gevraagd of er op een of andere manier aandacht geschonken kon worden aan het 10 jarig bestaan van de Vuurvlinderhof. De voorzitter zei dat hij dat voorgelegd had aan de evenementen commissie maar het antwoord kreeg dat gezien het geringe animo hier geen invulling aan is gegeven. Dit is ook in voorgaande vuurvlinders gemeld.
  • Daarnaast merkt nr. XX. op dat de deur van de brandtrap regelmatig open staat en dat er mensen zijn die hun hond uitlaten in het binnenterrein. Reactie van nr. XX: de deur van de brandtrap gaat niet gemakkelijk dicht. Nogmaals zal er in de notulen van de vergadering gewezen worden dat de deur van de brandtrap, die als noodtrap bedoeld is, gesloten moet blijven. Dit komt ook de veiligheid van de galerijen ten goede, omdat ongecontroleerde toegang wordt bemoeilijkt.
  • Nr. XX wordt er wel eens gekeken naar de grondverzakking aan de voorzijde van het gebouw. De voorzitter geeft aan dat dit hem niet bekend is, maar dat ernaar gekeken zal worden.
  • Nr. XX heeft nog een verzoek om aan de mensen te vragen hun auto niet met de achterkant naar het gebouw te parkeren, daar de bewoners last hebben van de uitlaatgassen bij het wegrijden (komt door ventilatieopeningen naar binnen). Dit geldt zeker in de winterperiode als met draaiende motor ruiten worden schoongekrabd.
  • Nr. XX heeft opmerkingen die gaan over het alleen achterlaten van een hond in een woning wat tot geluidsoverlast leidt, dat de vuilcontainers gevuld wordt met afval dat de bewoners eigenlijk naar de ONS grofvuil dienen te brengen, en dat meer toezicht gehouden moet worden op kinderen die zonder toezicht de lift gebruiken en hiermee spelen. De voorzitter merkt op dat deze zaken allemaal punten betreffen waarvoor in het reglement richtlijnen zijn gesteld, of zaken die regelmatig worden aangegeven in deVuurvlinder. Hij stelt voor de punten in de notulen van deze vergadering nogmaals te benoemen en zo onder de aandacht te brengen. Het zijn zaken, die vervelend zijn voor de medebewoners. Hij roept bewoners op ook zelf op deze zaken te letten, indien grote overlast ontstaat of tegen de reglementen wordt gehandeld, behoudt het bestuur zich uiteraard het recht voor om hiertegen op te treden.
    Het bestuur acht het echter niet tot haar taak om dag in dag uit als politieagent tegen deze zaken op te treden.
  • Nr. XX heeft ook nog een vraag over Twinq waarop hij niets kan zien en vraagt of dat de 400 Euro per jaar waard is.  De voorzitter antwoordt dat het bestuur wel degelijk met Twinq werkt en niet alleen voor onze administratie maar ook als archief op een vaste plaats, wat de zaken gemakkelijk maakt bij een eventuele bestuurswisseling. Deze werkwijze en het nut is in voorgaande ALV’s ook toegelicht. Wel zal het bestuur bekijken of er voor de bewoners (ook) meer uit te halen is.
  • Ineke v.d. Berg zei nog het volgende: De laatste tijd worden er steeds meer woningen te koop aangeboden en de borden van de makelaar worden aan de galerij opgehangen. Omdat dit volgens de regels van ons complex (reglement/statuut) niet is toegestaan, zal het bestuur hier na verspreiding van deze notulen bewoners op aanspreken. Eventuele schade aan de gemeenschappelijke delen zal worden verhaald op de verantwoordelijke personen (de eigenaar).
  • Nr. XX wil de vrijwillige tuinders bedanken voor het werk dat zij gedaan hebben en de mensen die de verlichting voor de feestdagen doen.

10. Sluiting.

De voorzitter bedankt een ieder voor haar of zijn komst en sluit de vergadering.